A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маківська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Роз'яснення актуальних питань від начальника Дунаєвецької ДПІ ГУ ДПС Наталії Баранюк

Дата: 29.06.2022 11:16
Кількість переглядів: 559

28 червня 2022 року  начальник Дунаєвецької ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Наталія Баранюк взяла участь у засіданні виконавчого комітету Маківської  сільської ради, де обговорили актуальні питання наповнення бюджету, що в умовах воєнного стану  вкрай потрібно країні. Адже, маючи надійний економічний фундамент, розвиваючи економіку, створюючи робочі місця і вчасно та в повному обсязі сплачуючи податки, можна забезпечити оплату першочергових видатків.
Під час зустрічі, Наталія Василівна наголосила на основних завданнях по наповненню бюджету:
-    проводити активну роз’яснювальну роботу з населенням з погашення податкового боргу, який утворився станом на 01.06.2022 року до місцевого та державного бюджетів;
-    виявлення неоподаткованих об’єктів нерухомості на території громади;
-    виявлення  земельних ділянок (паїв), власники яких здійснюють їх обробіток самостійно та не декларують отриманий дохід.
Також, Наталія Василівна нагадала, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування триває. Отже, громадяни мають право  задекларувати свої активи, з яких не були сплачені податки і таким чином легалізувати їх. Декларація подається виключно в електронному вигляді до 01.09.2022 року через Електронний кабінет платника з накладанням кваліфікованого електронного підпису. Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.
В ході зустрічі було досягнуто домовленостей щодо обміну інформацією між податковою службою та сільською радою. Це дасть можливість розширити базу оподаткування, та як наслідок, забезпечить належні надходження до бюджету як громади, так і держави.
     Насамкінець Наталія Баранюк відмітила плідну співпрацю з старостою сіл Михайлівка та Блищанівка Ларисою Керничною, де неодноразово відбувалися робочі зустрічі за участю Наталії Василівни, фінансового відділу сільської ради  з платниками податків та громадянами сіл, регулярно проводиться звірка по об’єктах нерухомості та земельних ділянках, робота по скороченню податкового боргу.
Нагадуємо, що вчасно та в повному обсязі сплачені податки – це економічна підтримка громади й вагома складова для пришвидшення нашої перемоги.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь