A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маківська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Як захиститися від харчових отруєнь та кишкових інфекцій

Дата: 27.07.2022 08:07
Кількість переглядів: 463

Як захиститися від харчових отруєнь та кишкових інфекцій

В умовах війни значно зростає ризик харчових отруєнь і кишкових інфекцій. Адже часто немає можливості забезпечити належні гігієнічні умови в приготуванні їжі та збереженні харчових продуктів. До того ж, підвищується температура повітря, і, подекуди, обмежений доступ до питної води.
  Гострі кишкові інфекції — найпоширеніші інфекційні хвороби, що можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо в дітей.
  Зазвичай, ГКІ спричиняють бактерії або віруси, що потрапляють в організм людини із зараженою їжею, водою або через брудні руки, предмети довкілля, з якими тісно контактує людина. Найчастіше збудники знаходяться в сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, молоко, риба), немитих фруктах та овочах.

        Так, за 6 міс. 2022 року в Україні було зареєстровано 3 533 випадки рота вірусногоентериту, з них 3 388 – у дітей, з них – 1 982 випадки у дітей віком 1 – 4 роки.

        Нагадуємо: ротавіруси є найбільш поширеною причиною важких діарейних захворювань та  дуже заразний, захворіти можна після потрапляння до організму менше 100 вірусних часток. Основним методом профілактики ротавірусної інфекції є вакцинація, яка є рекомендованою ( тобто, щепитись можна лише власним коштом)  та дотримання правил особистої гігієни.
  Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій — слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота й діарея. За перших проявів хвороби одразу зверніться до лікаря!

       Надаємо рекомендації  що допоможуть попередити харчові отруєння та залишатись здоровим.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь