A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маківська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Шановні жителі нашої територіально громади!

Дата: 11.01.2023 08:58
Кількість переглядів: 222

Шановні жителі нашої територіальної громади! Дуже часто на вулицях нашої громади зустрічаються собаки різних  розмірів з ошийниками або без, які  втекли від господарів або господарі відпустили їх на самостійний вигул.
До сільської ради почастішали звернення від мешканців сіл, працівників різних установ та організацій, які розташовані на території громади зі скаргами про те, що собаки, які живуть на території приватних домоволодінь мають вільний доступ на вулицю. Це становить небезпеку для всіх людей, які проходять повз домоволодіння та велосипедистів, які проїжджають поруч.
Собаки в населених пунктах – повині утримуватися на ізольованій, добре обгородженій території на прив’язі або без неї. Якщо з території є доступ на вулицю, тварин потрібно тримати в вольєрі або на прив’язі.
ЩО ТАКЕ САМОВИГУЛ?
Це такий спосіб утримання тварини, при якому собака регулярно проводить час на вулиці без нагляду господаря. Тварина при цьому домашня, але залишається без догляду.
ПАМ’ЯТАЙТЕ, ваші тварини можуть стати причиною конфліктів і невдоволення людей. Шум, «собачі весілля», неприбрані екскременти на узбіччях доріг, доріжках, тротуарах – причини сварок із сусідами та перехожими. Не кажучи вже про те, якщо ваша собака заподіє шкоду людині (вкусить, зіпсує майно) – відповідальність за її дії буде нести господар.
Якщо ж ваш вихованець рветься на вулицю на «собачі весілля" – стерилізуйте його або посильте нагляд за твариною.
Враховуючи вищевикладене, Маківська сільська рада просить всіх громадян дотримуватись «Правил тримання собак, котів і хижих тварин у населених пунктах» та у жодному разі не випускати тварин самостійно гуляти по населеному пункту з домоволодіння на вулицю!!!
За порушення відповідних правил, відповідно до ст. 152 КУпАП накладається штраф на громадян у розмірі від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів громадян (від 340 грн до 1360 грн).
Разом зробимо наше село безпечним та комфортним для проживання!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь