A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маківська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

ПРО ПІДГОТОВКУ ДО КОНКУРСІВ ПРОГРАМИ ЄС LIFE У 2023 РОЦІ

Дата: 08.02.2023 11:35
Кількість переглядів: 140

Фото без опису24.06.2022 між Україною та Європейським Союзом було підписано Угоду про приєднання України до європейської природоохоронної програми LIFE. Підписання та ратифікація Угоди про приєднання України до європейської природоохоронної Програми ЄС LIFE – Програми дій з довкілля та клімату (далі – Програма) відкрило спектр можливостей та інструментів для відновлення довкілля.

Подача заявок на конкурсний відбір Програми на 2022 рік завершилася у листопаді 2022 року. Країнами-учасниками подано на участь у конкурсі понад 750 проєктів. Від України подано щонайменше 60 заявок для участі у конкурсах за напрямами Програми, з них – 3 заявки подано територіальними громадами області.

Оскільки Програма розрахована на 2021-2027 роки із загальним бюджетом 5,4 млрд. євро та дозволяє реалізовувати проєкти у напрямках циркуляційної економіки та якості життя, природи та біорізноманіття, пом’якшення змін клімату, переходу до альтернативних джерел енергії, необхідна вчасна підготовка проєктів для подання на майбутні конкурси Програми, пошук і залучення потенційних партнерів та джерел співфінансування. Про оголошення конкурсів Програми на 2023 рік буде повідомлено додатково.

Крім того, оскільки проєкти на конкурсний відбір можуть подавати юридичні особи будь-якої форми власності (органи місцевого самоврядування, центральні та територіальні ОВВ, установи державної, комунальної чи приватної форми власності, прибуткові чи неприбуткові, громадські організації тощо) обласна військова адміністрація просить проінформувати про можливість взяття участі у Програмі можливих потенційних учасників..

Очікуємо Вашої активності в залученні фінансових інструментів ЄС для реалізації природоохоронних заходів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь