A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маківська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу

Дата: 23.02.2023 09:56
Кількість переглядів: 248

Фото без описуЩорічно у весняно-літній період на території України проводиться посилення заходів державного нагляду (контролю) щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, які занесені до Червоної книги України.

Організація збереження видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України, поліпшення середовища їх перебування чи зростання. створення належних умов для розмноження у природних умовах, розведення та розселення покладається в межах їх компетенції на органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області нагадує, що згідно законодавства, здійснюючи торгівлю рідкісними та зникаючими видами рослин та їх частинами, громадяни порушують закони України: „Про рослинний світ” „Про охорону навколишнього природного середовища”, „Про Червону Книгу України”, та згідно ст. 88, 88-1, 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення караються штрафами. Так за незаконне придбання та збут об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної Книги України, статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу від 510 до 1700 грн. з конфіскацією об’єктів рослинного світу. Дії щодо незаконного придбання та збуту об’єктів рослинного світу, вчинені щодо об’єктів тваринного або рослинного світу, які перебували в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, тягнуть за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 грн. з конфіскацією об’єктів рослинного світу. Крім того, за один екземпляр незаконно добутої рослини занесеної до Червоної книги України передбачена відповідна компенсація за її знищення, наприклад: черемша (цибуля ведмежа) - 62 грн., шафрани (крокуси), підсніжники від 49 до 62 грн. у залежності від виду, сон трава від 37 до 62 грн. у залежності від виду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь