Маківська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Доступ до фінансування для аграріїв задопомогою програми USAID АГРО

Дата: 27.11.2023 08:25
Кількість переглядів: 179

Фото без описуПрограма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) – це семирічна Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП).

            Цілі Програми USAID AГРО: покращення продуктивності та доступу до ринків у цільових ланцюгах доданої вартості, удосконалення функцій підтримки та нормативно-правової бази у аграрному секторі.

            Метою даної програми є підвищення доступності кредитних продуктів для відновлення та розвитку мікро, малих та середніх агровиробників (ММСП), які потребують в цей час найбільшої підтримки; посилення продовольчої національної та світової безпеки шляхом підтримки стратегічних напрямків виробництва зернових і олійних культур через забезпечення ММСП інструментами товарного кредитування.

            Програма діє по всій території України за виключенням окупованих територій.
            Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) у партнерстві з компаніями-постачальниками матеріально-технічних ресурсів збільшить обсяги доступних кредитів для українських агровиробників.

            Програма USAID АГРО підтримає три компанії-постачальники матеріально-технічних ресурсів у впровадженні фінансових продуктів, адаптованих до умов роботи під час війни. Серед таких компаній — ADAMA та UKRAVIT, які вже розпочали роботу над програмами для агровиробників. Завдяки підтримці USAID АГРО, компанії зможуть знизити власні кредитні ризики та відновити товарне кредитування невеликих фермерів. Тобто, забезпечувати господарства ресурсами для ефективної роботи.   

Перелік груп товарів, які приймають участь в програмі товарного кредитування:


•                     Насіння

•                     Засоби захисту рослин

•                     Мікродобрива

•                     Добрива та/або пальне.

!!!Товарне кредитування — відвантаження товару з відстрочкою платежу.

Умови: учасниками програми мікро-, малі та середні агровиробники, які відповідають наситупним критеріям:

–        річна виручка — до 15 млн дол. США;

–        кількість співробітників до 300 осіб.

Форми товарного кредитування:

–        без застави — для кредитних лімітів до 500 тис. з ПДВ (при позитивному рішенні кредитного комітету);

–        з заставою — для кредитних лімітів понад 500 тис. грн. з ПДВ.

Вид застави: товарна аграрна розписка, фінансова аграрна розписка, інші зручні для аграрія варіанти за погодження з кредитним комітетом.

Механізм роботи програми від планування до збору врожаю: визначення потреби у продуктах, погодження кредитного комітету, укладання кредитного договору (оформлення застави для кредитних лімітів понад 500 тис. грн. з ПДВ.), поставка товару агровиробнику, надалі оплата заборгованості коштами або ж урожаєм та погашення застави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь