A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маківська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

За втручання Кам’янець-Подільської окружної прокуратури у комунальну власність повернуто земельну ділянку водного фонду в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища

Дата: 15.03.2024 09:50
Кількість переглядів: 40

Фото без описуВстановлено, що у 2014 році однією із сільських рад Кам’янець-Подільського району незаконно передано у приватну власність земельну ділянку для ведення садівництва, яка розташована на землях водного фонду в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища.

Проте, згідно вимог ст. ст. 85, 88 Водного кодексу України, ст. ст. 60, 61, 84 Земельного кодексу України надання земель прибережної захисної смуги уздовж Дністровського водосховища у приватну власність, в тому числі для ведення садівництва заборонено.
Окрім того, при наданні у приватну власність земельної ділянки розроблявся проект землеустрою без зміни цільового призначення землі, що є порушенням вимог Земельного кодексу України та Порядку розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2004 року № 677.
Завдяки активній та принциповій позиції прокуратури, суд погодився із доводами прокурора про незаконність передачі земельної ділянки та задовольнив позов в повному обсязі.
Наразі прокуратурою забезпечено реальне виконання рішення суду, земельну ділянку повернуто у комунальну власність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь