A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маківська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

СИСТЕМАТИЧНО ВЧИНЯВ ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО, ЯКЕ ЗАКІНЧИЛОСЬ ПІДПАЛОМ

Дата: 21.03.2024 09:49
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

За процесуального керівництва Кам’янець-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру 69-річному жителю м. Кам’янець-Подільський за фактами вчинення домашнього насильства та умисного пошкодження майна, вчиненого шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 КК України, 126-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, починаючи з лютого поточного року систематично вчиняв психологічне насильство стосовно своєї колишньої співмешканки, що призвело до психологічних страждань останньої.  Вказані дії вчинялись шляхом неодноразових пошкоджень вхідних дверей, замка та вікна квартири потерпілої. Для цього кривдник використовував підручні засоби: каміння, фарбу, електроінструменти, розпилював сльозогінний газ через замковий отвір вхідних дверей. 
Окрім того, такі дії супроводжувались систематичними нецензурними висловлюваннями в сторону жінки-потерпілої.
Водночас, на вчиненому чоловік не зупинився, та продовжуючи свій злочинний умисел, пов'язаний з домашнім насильством щодо своєї колишньої співмешканки, 17 березня 2024 року розлив легкозаймисту рідину на вікно квартири потерпілої та підпалив його, в результаті чого відбулося загорання. Спричинена палієм пожежа пошкодила вікно та частину квартири його колишньої співмешканки, та завдала прямих збитків від пожежі на суму 50 тис. гривень.  
Наступного дня, чоловік знову приїхав до будинку, де знаходилась квартира колишньої співмешканки. За допомогою невстановленого предмета пошкодив стіну квартири потерпілої, утворивши отвір. Після чого підпалив принесену  із собою пластикову пляшку з  легкозаймистою рідиною та кинув її через утворене пошкодження стіни. Внаслідок таких дій зловмисника відбулося загорання фасаду стіни квартири, яке призвело до знищення-пошкодження зовнішнього облицювання стіни та завдало прямого збитку від пожежі на суму 2 тис. гривень. 
Кривдника-палія того ж дня затримано правоохоронцями в порядку ст.208 КПК України та повідомлено про підозру.
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП у Хмельницькій області.

Інформує Кам’янець-Подільська окружна прокуратура
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь