Регіональний форум "Реформа шкільного харчування"
Як знайти баланс між дозволеним асортиментом їдальні та смаковими вподобаннями дітей, процедура закупівель на Prozorro, що таке сучасний технологічний процес - все це та не тільки обговорювалося на регіональному форумі, який відбувся 14 листопада за ініціативи першої леді України Олени Зеленської у м. Львів.
Серед спікерів на обговореннях були присутні: Олена Зеленська, перша леді України, Сергій Шкарлет, міністр освіти і науки України, Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, Євген Клопотенко, засновник соціального проєкту «Нове шкільне харчування», Владислава Магалецька, голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, Едем Адаманов, директор ДУ «Професійні закупівлі», Максим Козицький, голова Львівської ОДА, Василь Задворний, генеральний директор ДП «Прозорро», Ольга Піщанська, голова Антимонопольного комітету України. Представником від Маківської громади на даному заході була Крилова Діна Віталіївна, заступник директора з наукової роботи Маківського НВК.
Під час форуму продемонстрували приготування їжі на новому обладнанні, яке дозволяє швидше приготувати велику кількість порцій і забезпечити їх свіжість. 4 кухарі протягом 45 хвилин приготували страви з нового шкільного меню для майже 700 чоловік. Серед страв були курячі і рибні котлети, булгур, плов з куркою, два види овочевих салатів, гречка з м’ясом, овочевий суп та десерт.