Маківська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

За реагуванням окружної прокуратури, дітям-сиротам громади будуть нараховані та виплачені кошти

Дата: 13.06.2023 16:22
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

Кам'янець-Подільською окружною прокуратурою виявлено факт неналежного виконання однією з ОТГ району, вимог ст. 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» щодо не нарахування та не виплати випускникам навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, одноразової грошової допомоги в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку. 

Встановлено, що у 2020-2022 роках загальноосвітні навчальні заклади Дунаєвецької територіальної громади закінчили 5 випускників із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що перебувають на обліку в службі,  однак виплати не отримали.

Реагуючи на вказане порушення, з метою захисту інтересів, окружна прокуратура 20.03.2023 звернулася до суду.

Рішенням Хмельницького окружного адміністративного суду від 07.06.2023 задоволено позов Кам’янець-Подільської окружної прокуратури, визнано протиправною бездіяльність органу місцевого самоврядування, та зобов’язано нарахувати та виплати кошти дітям-сиротам та дітям позбавленим батьківського піклування на загальну суму 73 тис.грн.                   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь