Маківська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

На Кам’янеччині проведуть пероральну імунізацію диких тварин проти сказу

Дата: 06.09.2023 11:40
Кількість переглядів: 167

Фото без опису

Кам’янець-Подільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області інформує, що орієнтовно з  15 вересня 2023 року на території Кам’янець-Подільського району розпочнеться планова кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин  проти сказу.

Сказ – одна з найнебезпечніших летальних вірусних хвороб спільних для тварин та людей. Оскільки основним джерелом вірусу сказу є лисиця червона, то його профілактика серед тварин дикої фауни є одним з основних заходів.

            Розповсюдження вакцини відбуватиметься шляхом ручного розкладання приманок з вакциною за межами населених пунктів на узліссях, узбіччі доріг, біля річок, сільськогосподарських угідь. Дані заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу. 

            Антирабічна вакцина складається з поживної принади, яка має харчові та привабливі компоненти для тварин, у вигляді невеликого брикету, в середині якої знаходиться полімерний блістер з активними компонентами вакцини.

            Прохання до жителів району: при виявленні приманок - не брати їх руками і не переносити з місць розкладання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь