Маківська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

За втручання прокуратури, зобов’язано привести у відповідність з вимогами Закону протирадіаційне укриття в професійно-технічному навчальному закладі для використання за призначенням для захисту дітей

Дата: 12.03.2024 09:57
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

За результатами розгляду позову Кам’янець-Подільської окружної прокуратури, 19.02.2024 Хмельницьким окружним адміністративним судом  зобов’язано балансоутримувачів (державні органи влади та навчальний заклад) привести у стан готовності захисну споруду - протирадіаційне укриття, яка розміщена у професійно-технічному навчальному закладі району.

        Зокрема, споруда, у  разі наявної загрози, розрахована на утримання  1782 особи, розташована в підвальному (цокольному) приміщенні адміністративного корпусу, в якому розміщені учбові класи, актовий зал, столова, інше. Укриття перебувало в стані обмеженої готовності і не могло використовуватися для захисту студентів, що навчаються  в закладі,  від засобів масового ураження під час збройної агресії з боку російської федерації проти України.

       Окрім цього, відповідальність за неналежне облаштування протирадіаційних укриттів, що розміщені у навчальних закладах району, їх належний стан готовності, несуть власники та балансоутримувачі, тому з метою збереження  життя наших дітей, у разі небезпеки під час воєнного стану,  останні мають вживати усіх заходів до забезпечення належних умов для перебування в укритті.

        За реагування прокуратури, протирадіаційне укриття в навчальному закладі буде приведено у стан готовності та використовуватись за призначенням, а діти перебуватимуть у безпеці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь